Gabona tárolási technológia fejlesztésére

szechenyi2020 logo2015. július 22.

MAHART Gabonatárház Mezőgazdasági Termék Raktározó Szállítmányozó Forgalmazó és Termelő Kft.

CSEPEL

SAJTÓKÖZLEMÉNY

BEFEJEZŐDŐTT A MAHART GABONATÁRHÁZ KFT. PROJEKTJE A BUDAPESTI SZABADKIKÖTŐBEN

Az 59,29 millió forint európai uniós támogatással megvalósuló projekt keretében a Csepeli Kikötőben a gabona tárolási technológia fejlesztésére és felújítására, valamint gumikerekes rakodógép beszerzésére került sor.

A projekt célja a Magyarországon történő áruszállítás jobb logisztikai kiszolgálásának elősegítése volt a közlekedési infrastruktúra elemek fejlesztése révén.

A KÖZOP-4.6.0-14-2014 „Kikötői alapinfrastruktúra fejlesztése, korszerűsítése” című pályázati kiíráson, az Új Széchenyi Terv keretében 2014 októbere és 2015 áprilisa között összesen 59 288 180 forint támogatás segítségével történt a fejlesztés a kikötőben.

A beruházás magában foglalta a Tárház rakodó kapacitásának fejlesztését a felső elosztórendszer korszerűsítésével, kitároló csövek újraépítésével, automatavezérlés továbbá, teleszkópos cső és sűrített levegős rendszer kiépítésével, illetőleg kapcsolódó villanyszerelési munkák elvégzésével. A felújítás célja volt, hogy a MAHART Gabonatárház Kft. a szabad tároló területeken az ömlesztett áruk rakodását a mai kor követelményeinek megfelelő módon (gyorsabban és környezetkímélőbb módon) végezhesse, valamint a Gabonatárház belső tárolása is gyorsabban, pormentesebben történhessen. Mindemellett a beruházás részét képezte a gumikerekes rakodógép beszerzése is, mely a jobb logisztikai kiszolgálást segíti elő.